Projekt

Här presenteras några projekt där CEGE Parts & Service har arbetat med automatiseringen
Från idé till färdig produktion.

 

IRB6400 hos Duroc Rail AB 2011-12

 

Duroc Rail AB levererar underhåll av järnvägshjul för lok och vagnar till Svenska och Europeiska järnvägsoperatörer och tillgodoser norra delen av den svenska marknaden för järnvägshjulunderhåll. Bland kunderna återfinns bland andra AAE, SweMaint AB och LKAB Malmtrafik i Kiruna AB.

 

När Durok behövde teknik för utförande av OFP (Oförstörande Provning) enligt EU-direktiv installerade CEGE Parts en robot som borstar bort färg och rost från hjulaxlar. Roboten mäter axelhöjd och längd för att sedan borsta upp till sex olika modeller. Här fick jag utveckla tekniken efter hand då någon liknande installation inte finns någon annanstans.

 

 

IRB6600 hos Blatraden 2012

 

På Blatraden tillverkas miljövänliga våtrumsgolv som skyddar huset mot vattenskador. Golvet i sig är ett tätskikt, ett självbärande sandwichelement gjutet i ett enda stycke. Golvet levereras med alla lutningar, enligt GVK´s regler, med golvbrunn och stosar integrerade.

 

Här installerade CEGE Parts en IRB6600 med två stycken lägesställare som fräser skumplasten till rätt lutning samt spår för värmekabel.

 

 

IRB6600 hos Lindbäcks Bygg AB

 

Lindbäcks Bygg är pionjärer inom det industriella byggandet. Sedan starten 1994 har de producerat över 7000 lägenheter i fabriken i Öjebyn. Produktområdet innefattar det mesta från små studentbostäder till hotell.

 

Hos Lindbäcks Bygg installeras en IRB6600 med 8,5 meter lång åkbana. Roboten fräser hål för eldosor, ventilations- och vattenrör, dörr- och fönsteröppningar samt andra typer av luckor på väggmodulerna. Roboten hanterar även lyft. Samtliga moment har tidigare skett för hand. Automatiseringen ger en stor vinst både vad gäller produktion och ergonomi.
Även här har jag utvecklat tekniken helt från grunden.